Binnenkort volgt info i.v.m. Ervaar thuiszorg 2021

Klopt jouw hart ook voor zorg?  filmpje Kwame, filmpje Nadia, Saida, FeraidunNimet


Hierbij alvast een terugblik naar editie 5:  3 en 5 maart 2020

Nog net voor de Corona-crisis uitbrak, konden 288 leerlingen van het zesde jaar verzorging proeven van de praktijk tijdens ‘Ervaar Thuiszorg’, een onderdeel van de beurs ‘Verruim je Horizon’.

Ervaar Thuiszorg wil leerlingen van het zesde jaar de kans geven om, bij gebrek aan stages in de thuiszorg, in contact te komen met de medewerkers uit de thuiszorg en samen met hen het specifieke van thuiszorg te ontdekken.


De vijfde editie dit jaar leende zicht tot een vernieuwing van het concept. Mede door de feedback van afgelopen jaren, werd het concept aangepast. Dit jaar namen leerlingen deel aan een teamvergadering waar ze elk verantwoordelijk waren voor de planning en zorg voor hun gezin. Ze maakten zo kennis met de werking van een team. Naast teamoverleg is de belangrijkste taak in de thuiszorg de zorg voor gezinnen. In twee verschillende workshops maakten de leerlingen kennis met het gezin van Marianne en het gezin van Sarah. Voor de invulling van deze workshops bouwden ze verder op de filmpjes die leerlingen kennen van de voorbereidingen in de klas. 


Zo creëerde men een proces, dat start in de klas met het bespreken van één of meerdere filmpjes, de deelname aan de beurs, en nadien de terugkoppeling en het bekijken en bespreken van de overige filmpjes. We hopen zo ook mee te ondersteunen in de studiekeuze van de leerlingen (en aansluitend  met het realiseren van enkele leerplandoelstellingen met focus thuiszorg). 


Bedankt aan de diensten voor de vele uren voorbereiding en overleg om dit evenement mogelijk te maken. Het is in verhouding tot de vele stages in de woonzorgcentra maar een beperkt stukje proeven van de thuiszorg.
De meeste scholen geven hier dan ook voorrang aan ten opzichte van andere activiteiten of stages. 


Ook dank je wel aan alle leerkrachten die op één of andere manier hun bijdrage leverden: hetzij door mee te werken aan de voorbereidingen, een workshop te begeleiden, door constructief deel te nemen aan de workshops samen met de leerlingen, …


Ervaar Thuiszorg kijkt alvast uit naar volgend jaar maar wenst ieder van jullie in ‘de bubbel’ alvast van harte een goede gezondheid!

Vragen? Stel ze nu
Contact
x
x

Evenement

Datum:
Locatie:
Telefoon:

Algemene info:

x

Evenement verwijderen

Ben je zeker dat je het evenement wilt verwijderen?

x

Evenement beheer

Evenement gegevens aanpassen.

Voeg een datum toe