Diverse interessante links/info: 

N.a.v. de vergadering van de Nationale Veiligheidsraad en de beslissingen omtrent de voorzorgsmaatregelen voor schooljaar 2020-2021, is er een plan klaar voor het onderwijs met maatregelen per pandemieniveau.  Jullie vinden hier de rechtstreekse link naar de tabel:  scenario september 2020


Hoe hoe veilig omgaan met Covid-19 patiënten (ontworpen door de bacheloropleiding Verpleegkunde aan Howest samen met BEFEZO, het kabinet van minister Beke en het NVKVV).   Info inzake deze praktijkcursus vind je hier:  https://www.howest.be/nl/covid19


Vitamines voor groei, in tijden van Corona:  Vitamine


Hieronder vind je informatie over testing.  Stagiairs moeten wel meegenomen worden in de testing die georganiseerd wordt voor het personeel van woonzorgcentra (WZC).

Zie https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus-informatie-voor-hoger-onderwijs#testing-stagiairs-wzc:Bijkomende interessante informatie vind je op volgende websites: 

* Syntra Vlaanderen

* Diverscity

VIVO


“Hallo, ik ben Corona!” vertelt op speelse, eenvoudig wijze het verhaal van het coronavirus op kindermaat en is beschikbaar in 11 talen!

Dit kinderverhaal kwam mede in stand dankzij de vrijwillige hulp van de collega's van Kind en Taal en collega-psychologen uit Europa. Alle downloads zijn te vinden via dewegwijzer      www.dewegwijzer.org.

Je vindt op deze website overigens ook een interessante brochure met alle informatie over het coronavirus, gericht op volwassenen.


Algemene info: http://onderwijs.limburg.be/corona

 


Tenslotte: Zie je door de bomen het bos niet meer? Hoe pak je afstandsonderwijs best aan? Welke leermiddelen kun je gebruiken?
Hoe blijf je je leerlingen motiveren? Waar kun je als leerling of ouder terecht als het even moeilijker gaat?

Een antwoord op al deze vragen vind je in één duidelijk, helder overzicht dat regelmatig geüpdatet wordt:  http://onderwijs.limburg.be/corona.

Dienst Flankerend Onderwijs bundelde voor jou tal van tips en handige linken om up-to-date te blijven over onderwijsgerelateerde onderwerpen in deze coronacrisis.

Extra aandacht gaat hierbij naar onze meest kwetsbare leerlingen/gezinnen die in deze tijden extra getroffen worden.


Info inzake bereikbaarheid Provinciehuis vind je hier:  Afspraken 

Info inzake vergaderzalen vind je hier:  Vergaderzalen

Opvolgdocumenten bij gemiste stages


Wij kunnen ons voorstellen dat er heel wat vragen liggen, oa. hoe beoordelen of een leerling zijn competenties heeft behaald ook al zijn er stages weggevallen.

De begeleidingstool van Uniform voorziet niet automatisch in deze nieuwe context.  Mogelijk is het voor sommige leerlingen/leerjaren/situaties niet evident om hiermee om te gaan.

In onderstaand overzicht vind diverse documenten:  een opvolgdocument voor verzorging derde graad, 7 kinderzorg en 7 thuis- en bejaardenzorg,  een documentje voor het POP van de leerling en een lerarenhandleiding, ...


Je kan deze documenten gebruiken om bij een eventueel gemiste stage te kijken naar de reeds verworven competenties van die betrokken leerling én samen kijken wat specifiek nog nodig is in het leerproces.

Vragen? Stel ze nu
Contact
x
x

Evenement

Datum:
Locatie:
Telefoon:

Algemene info:

x

Evenement verwijderen

Ben je zeker dat je het evenement wilt verwijderen?

x

Evenement beheer

Evenement gegevens aanpassen.

Voeg een datum toe