thumb

MENTOROPLEIDINGEN

Mentoropleidingen / Terugkomsessies Uniform

Vanuit de zorg om kwalitatieve begeleiding op de werkplek, met het oog op goed opgeleide mensen, wil Uniform mee ondersteunen in deze procesbegeleiding.

Daarom organiseren we 3 halve dagen praktische opleiding voor alle begeleiders die dagelijks met leerlingen op pad gaan, op de werkvloer of vanuit onderwijs.  We werken met gemengde groepen (begeleiders uit de bedrijven/voorzieningen en uit het onderwijs) van maximum 20 deelnemers.  We vertrekken vanuit de kwaliteiten van de begeleiders enerzijds en vanuit de kwetsbare student anderzijds. De klemtoon ligt op de praktische aanpak met oefening van coaching vaardigheden en het gebruik van de documenten van Uniform.   De opleiding is gratis.


Inschrijven is niet meer mogelijk, alle reeksen zijn volzet. 


Deelnemen kan je enkel als je een bevestigingsmail (van:  annick.boelen@limburg.be ) hebt ontvangen.    


Praktische info vind je hier


Sinds 01/07/2023 zijn de stagebonus, de RSZ mentorkorting, de RSZ kortingen voor leerlingen in een alternerende opleiding en de RSZ korting voor deeltijds werkende jongeren uit het beroep secundair onderwijs afgeschaft.

Nieuwe regelgeving m.b.t. de inzet en opleiding van mentoren - vanaf 1 september 2023.

Werkgevers kunnen onder bepaalde voorwaarden een premie kwalificerend werkplekleren* (www.vlaanderen.be/premie-kwalificerend-werkplekleren ) ontvangen. Het gaat om een premie die een onderneming kan krijgen voor de lerende die men onder begeleiding van een mentor (die een erkende mentoropleiding gevolgd heeft) opleidt op de werkvloer.

Meer specifiek moet het om een lerende in een duale opleiding, een alternerende opleiding of een graduaatsopleiding verpleegkunde gaan. 

Het Vlaams Opleidingsverlof (VOV) is van toepassing voor de mentor die de mentoropleiding volgt.  

Meer info over dit Vlaams Opleidingsverlof, wie in aanmerking komt, hoe je hiervan gebruik maakt…, vind je op volgende webpagina:  www.vlaanderen.be/vlaams-opleidingsverlof

Vragen? Stel ze nu
Contact
x
x

Evenement

Datum:
Locatie:
Telefoon:

Algemene info:

x

Evenement verwijderen

Ben je zeker dat je het evenement wilt verwijderen?

x

Evenement beheer

Evenement gegevens aanpassen.

Voeg een datum toe