Mentoropleidingen

Hoe begeleid je leerlingen op de werkplek? Hoe begeleid je een proces?

Hoe geef je instructies?

Hoe geef je feedback?

Wat is de waarde van een evaluatie?

Hoe pak je dit aan?

Hoe breng je moeilijke boodschappen?

Welke invloed heb je als mentor/trajectbegeleider?


Vanuit de zorg om kwalitatieve begeleiding op de werkplek, met het oog op goed opgeleide mensen, wil “Uniform” mee ondersteunen in deze procesbegeleiding.

Daarom organiseren we 3 halve dagen praktische opleiding voor alle begeleiders die dagelijks met leerlingen op pad gaan, op de werkvloer of vanuit onderwijs.

We werken met gemengde groepen (begeleiders uit de bedrijven/voorzieningen en uit het onderwijs) van maximum 20 deelnemers.  

We vertrekken vanuit de kwaliteiten van de begeleiders enerzijds en vanuit de kwetsbare student anderzijds. De klemtoon ligt op de praktische aanpak met oefening van coaching vaardigheden en het gebruik van de documenten van Uniform (die je bij "downloads" op onze website vindt).

Deelnemers ontvangen - indien ze aan alle sessies deelgenomen hebben - een attest van erkende opleiding dat recht geeft op RSZ-vermindering. 


Gezien er regelmatig aanvragen tot deelname geweigerd dienen te worden, terwijl er een aantal personen tijdens (één van de) sessies afwezig blijven, kan een gemiste sessie NIET ingehaald worden.  

Vanuit Uniform dienen wij de kwaliteit van de mentoropleiding te bewaken, deelnemen is deelnemen aan een proces, een traject, doe je als "team".   Om je attest van deelname te ontvangen, dien je dan ook aan alle sessies van de reeks waarvoor je ingeschreven bent, deel te nemen. 


Ook in het voorjaar 2023 organiseren we mentoropleidingen.    Reeksen X, Y en Z gaan door in het Provinciehuis te Hasselt, Universiteitslaan 1.   Alle praktische info vind je hier.   Inschrijven is niet meer mogelijk, alle reeksen zijn volzet. 

Je ontvangt - zodra de groepen zijn samen gesteld - een bevestiging van je inschrijving/deelname. 

 

Mentoropleidingen
Vragen? Stel ze nu
Contact
x
x

Evenement

Datum:
Locatie:
Telefoon:

Algemene info:

x

Evenement verwijderen

Ben je zeker dat je het evenement wilt verwijderen?

x

Evenement beheer

Evenement gegevens aanpassen.

Voeg een datum toe